Βιετνάμ

Βιετνάμ

Βιετνάμ

Comments Off on Βιετνάμ

Μέσα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής της δράσης, η ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ υλοποίησε δύο προγράμματα στο Βιετνάμ, που αφορούν το μεν πρώτο στη βοήθεια του Ορφανοτροφείου Phap Vo και το δεύτερο στην οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου-Πτωχοκομείου της πόλης Tan Thong.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

Μετά από σχετική επιστολή-έκκληση βοήθειας της διευθύντριας του Ορφανοτροφείου Phap Vo, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Ho Chi Minh και φιλοξενεί περίπου εκατό ορφανά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΧΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ αποφάσισε να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα και να βοηθήσει στην κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών, ενισχύοντας οικονομικά το ορφανοτροφείο. Σύμφωνα με την επιστολή, η οποία και παρατίθεται παρακάτω, το αίτημα αφορούσε στη χορηγία 3.000 ευρώ περίπου, ώστε να υλοποιηθούν τρεις βασικοί στόχοι:

1. Να κτιστεί ένα δωμάτιο ανάρρωσης για τα άρρωστα ορφανά και να εξοπλιστεί με τα αναγκαία έπιπλα και τα βασικά ιατρικά υλικά και φάρμακα.

2. Να αγοραστούν δύο ραπτομηχανές και δύο υπολογιστές για την εκπαίδευση αλλά και τη χρησιμοποίησή τους από τα ορφανά.

3. Να αγοραστούν 100 κουνουπιέρες, 100 κουβέρτες και 100 μαξιλάρια σε αντικατάσταση παλαιών φθαρμένων.

Χάρη στην  κινητοποίηση των μελών της ΗΧΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ και άλλων ευαισθητοποιημένων φίλων, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε άμεσα με επιτυχία.

Vietnam1

Επιστολή της διευθύντριας του Ορφανοτροφείου Phap Vo

Προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ»

Εκπροσωπούμε τα μέλη της διεύθυνσης του σχολείου «Ορφανοτροφείο Phap Vo». Οι βουδίστριες μοναχές της Παγόδας σάς εύχονται καλή υγεία και μια ζωή ειρηνική. Η κυρία L. επισκέφθηκε την Παγόδα Phap Vo, η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια της Nha Be. Δίπλα από την παγόδα βρίσκεται το Σχολείο-Ορφανοτροφείο. Τα ορφανά αυτού του ιδρύματος προέρχονται από πολλά χωριά και επαρχίες του Βιετνάμ και βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Υπάρχουν βρέφη δύο μηνών τα οποία ακόμα θηλάζουν και τα οποία εγκαταλείφθηκαν στην αυλή του Σχολείου. Αυτή τη στιγμή  στεγάζουμε εκατό ορφανά. Δεκαεπτά ορφανά είναι σε θέση να κερδίζουν μόνα τους τα προς το ζην και έχουν φύγει από το σχολείο. Υπάρχουν έντεκα τα οποία έγιναν μοναχές και παράλληλα σπουδάζουν.

Η μία είναι φοιτήτρια στο τρίτο έτος της Ιατρικής, επτά έχουν γίνει δεκτές σε άλλα Πανεπιστήμια.Τα παιδιά που μένουν στο σχολείο, παράλληλα εργάζονται. Μία έχει γίνει δεκτή στην Παιδαγωγική, τρεις έχουν γίνει δεκτές στην Ανώτερη Σχολή της Πληροφορικής, μία παρακολουθεί σπουδές Μάρκετινγκ. Έχουμε πολλές δυσκολίες, κυρίως σχετικά με τα έξοδα των σπουδών τους, το ρύζι… και επιπλέον το σχολείο είναι παλιό και στενόχωρο. Για αυτό το λόγο τα παιδιά κολλάνε συχνά μεταδοτικές ασθένειες… Χάρη στην παρουσίαση που έκανε η κυρία L. στην Οργάνωση Ανθρωπιστικής Δράσης… ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα δείξετε ευσπλαχνία προς τα ορφανά και θα μας βοηθήσετε να πραγματοποιήσουμε το σκοπό μας.

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Dr S., τους ευεργέτες της ΜΚΟ (ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ) και την κυρία L. Ευχόμαστε ότι η ΜΚΟ θα δραστηριοποιηθεί ώστε να βοηθήσει τα ορφανά και τους φτωχούς ανθρώπους.

Χαιρετισμούς

Η διευθύντρια της Σχολής «Orphelinat Phap Vo»

Μοναχή Thich NuNhu Thao

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Στις 20 Αυγούστου του 2009 έφτασε στην ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ επιστολή από την υπεύθυνη του Γηροκομείου – Πτωχοκομείου της πόλης Tan Thong στο Βιετνάμ, το οποίο φιλοξενεί και περιθάλπει 60 υπέργηρους και συντηρείται αποκλειστικά από τις προσφορές δωρητών. Η συγκεκριμένη έκκληση αφορούσε στην οικονομική ενίσχυση για την αγορά ενός μικρού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου τύπου van, αξίας 5.000 ευρώ περίπου. Η εν λόγω αγορά είχε κριθεί αναγκαία για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών του ιδρύματος (όπως η αγορά τροφίμων, η μεταφορά των ηλικιωμένων προς και από το νοσοκομείο) αλλά και για την εν γένει βελτίωση της καθημερινότητας των γερόντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΧΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ έδωσε το πράσινο φως για την κινητοποίηση των εθελοντών μελών και έτσι συγκεντρώθηκε για το σκοπό αυτό ένα ποσόν που έφτασε τα 10.000 ευρώ. Αντί του αιτηθέντος μεταχειρισμένου, αγοράσθηκε ένα καινούργιο αυτοκίνητο τύπου van  και χωρητικότητας επτά επιβατών που έδωσε μεγάλη χαρά στους υπευθύνους του γηροκομείου και στους ηλικιωμένους φίλους μας. Η βαθιά ευγνωμοσύνη τους για τη συμπαράστασή μας εκφράζεται χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια επιστολή που λάβαμε μαζί με τη φωτογραφία τους μπροστά στο νέο απόκτημά τους.

Vietnam2

Ευχαριστήρια επιστολή του Γηροκομείου – Πτωχοκομείου Tan Thong

Οίκος Ευγηρίας της Ταν Τονγκ
666/7, περιοχή Ταν Τιέν

Προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ»

Είμαστε εξαιρετικά συγκινημένοι και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όσους επέδειξαν συμπόνια και ενδιαφέρον για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας του Ταν Τονγκ. Αποκτήσαμε ήδη ένα αυτοκίνητο χωρητικότητας επτά επιβατών, με κόστος 302.852.000 VND (τριακόσια δύο εκατομμύρια, οκτακόσιες πενήντα δύο χιλιάδες Ντογκ). Προσευχόμαστε η Χάρις του Ιησού να δοθεί σε όλη την κοινωνία των φιλάνθρωπων και η ομάδα σας να χαίρει πάντα Υγείας, Ευτυχίας και Επιτυχίας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας από βάθους καρδιάς.

Με τη βαθειά εκτίμησή μας,

Ο Διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας

About the author:

Παρακαλώ εισάγετε μια λέξη για εύρεση
Επιλέξτε ένα από τα παραπάνω εικονίδια για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα μας στα social media
Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεκανίδη 12 & Γρηγ. Λαμπράκη ΑΘΗΝΑ, 17343
Tηλ / Fax: 210 82 28 254
Στάση μετρό "Άγιος Δημήτριος"
e-mail: info@echoesofheart.org
Η Γραμματεία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες : 17:00 – 19:00.

Back to Top