Ποιοι είμαστε

Η ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία, που γεννήθηκε το 2003 μέσα από την ανάγκη για βοήθεια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την καθημερινή τους ζωή, βοηθώντας παράλληλα και τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται κύκλοι σεμιναρίων, με αντικείμενο την πορεία προς την προσωπική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής, όπως επίσης και διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα υγείας, διατροφολογίας, ψυχολογίας, προληπτικής ιατρικής κ.ά.

Επίσης, με τη συμμετοχή εθελοντών-μελών της ΗΧΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ υλοποιούνται προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Η ΗΧΩ ΚΑΡΔΙΑΣ είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) εθελοντών που έχει ως στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης και την προσωπική ανάπτυξη των μελών της.

Το ανθρωπιστικό της έργο απευθύνεται προς όποιον υποφέρει όχι μόνον σωματικά αλλά και ψυχικά ή πνευματικά. Σε κάθε άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε συνθήκες ασθένειας, φτώχειας, πείνας, προσφυγιάς ή καταπάτησης των δικαιωμάτων του, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας.

Η βοήθεια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, πέρα από τα υλικά μέσα, περιλαμβάνει κυρίως εκπαίδευση, με σκοπό την πρόληψη της δυστυχίας και της ασθένειας.

Η παροχή ενημέρωσης και γνώσεων με ταπεινότητα, σε όσους το έχουν ανάγκη και το επιθυμούν, αποτελεί ύψιστη μορφή αγάπης, αλληλοβοήθειας και εθελοντισμού.

Με την εκπαίδευση ο πάσχων γνωρίζει το πώς και το γιατί η ζωή του οδηγείται σε αυτό το αποτέλεσμα και μαθαίνει τρόπους αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης. Οι τρόποι αυτοί, μέσα από απλές γνώσεις λειτουργίας του σώματος, υγιεινής, διαιτητικής, ψυχικής ισορροπίας και πνευματικής ανόδου, οδηγούν το άτομο στο να βιώνει και να βελτιώνει με τις δικές του προσπάθειες την καθημερινότητά του.

Η αυτοβελτίωση, αρχικά, αφορά τη σωματική υγεία αλλά τελικά αναφέρεται στην πνευματική υπόσταση του ατόμου και στο καθήκον, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να ζει μια ζωή υγειή και ευτυχισμένη.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης γίνονται σεμινάρια, ομιλίες και διαλέξεις από Έλληνες και ξένους ειδικούς, έτσι ώστε να μπορούν οι εθελοντές αλλά και οι πάσχοντες να βελτιώνουν την ατομική τους υγεία και να δρουν πιο αποτελεσματικά στα ανθρωπιστικά προγράμματα της ΗΧΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται ένα δίκτυο από εθελοντές που βοηθούν ενεργά –είτε ατομικά είτε ομαδικά- πάσχοντες συναθρώπους μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα βοηθούνται και οι ίδιοι να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις δυνατότητες που τους παρέχει αυτή η έκφραση και η προσφορά της αγάπης τους.

Παρακαλώ εισάγετε μια λέξη για εύρεση
Επιλέξτε ένα από τα παραπάνω εικονίδια για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα μας στα social media
Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεκανίδη 12 & Γρηγ. Λαμπράκη ΑΘΗΝΑ, 17343
Tηλ / Fax: 210 82 28 254
Στάση μετρό "Άγιος Δημήτριος"
e-mail: info@echoesofheart.org
Η Γραμματεία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες : 17:00 – 19:00.

Back to Top