Η ομάδα εκδρομών

Το έδαφος, το φως, οι κλιματολογικές συνθήκες διαμορφώνουν τη βιολογική υπόσταση του ανθρώπου και επιδρούν άμεσα στην υγεία του. Η επαφή με τη φύση φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό, το σώμα του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Του προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας και άμεσης ευεξίας, και τον βοηθάει να ξεφύγει από τις πιέσεις και τα άγχη της καθημερινότητας.

vac1

Η φύση αποτελεί ένα βασικό και καθοριστικό παράγοντα για τη βιολογική, ψυχική και πνευματική ζωή του ανθρώπου

Σύμφωνα με έρευνες, το φυσικό περιβάλλον προωθεί μεγαλύτερη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού συστήματος (ικανοποίηση) και λιγότερη του συμπαθητικού (νευρικότητα) απ’ ότι το αστικό περιβάλλον.

Οι ερευνητές συμπληρώνουν ότι η φύση ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα επηρεάζοντας τη λειτουργία των εσωτερικών μας οργάνων όπως την καρδιά, και μειώνει το άγχος που βιώνουμε και να βοηθήσει να αναπτυχθούν θετικά συναισθήματα.

Όταν οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τη φύση, αισθάνονται ένα μεγαλύτερο αίσθημα αυθεντικότητας και προσωπικής αυτονομίας και μειώνεται το αίσθημα της αλλοτρίωσης και αποξένωσης από τον εαυτό τους καθώς και τους γύρω τους.

Η Εκδρομή στον Παρνασσό 10-06-2018

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, η ομάδα εκδρομής ετοίμασε μια ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή πεζοπορία στον Παρνασσό που βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα και εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

vac2

Η ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού φτάνει τα 2.457 μ. και είναι ένα από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας

Είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Ελληνική Μυθολογία, κυρίως για το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το μαντείο των Δελφών, το οποίο ήταν χτισμένο στους πρόποδες του βουνού.

vac33

Ο Παρνασσός έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, αφού εκεί έλαβαν χώρα οι μάχες της Αράχωβας, της Αλαμάνας και της Γραβιάς

Σ’ αυτό το βουνό θεωρείται ότι ο Απόλλωνας γνώρισε τον Ορφέα και του χάρισε τη χρυσή λύρα και το χάρισμα να ημερεύει τα άγρια ζώα με τη φωνή και το τραγούδι του. Εδώ πάλι ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα, το φοβερό φίδι που φυλούσε το ιερό των χθόνιων θεοτήτων και απέκτησε το χάρισμα της μαντικής το οποίο μεταβίβασε στην ιέρεια του, την Πυθία. Σ’ αυτό το βουνό ζούσαν και οι “Κωρυκειάδες νύμφες” πάνω στη Λυκώρεια, καθώς και οι μούσες.

vac5

Από το 1938, ο Παρνασσός αποτελεί Εθνικό δρυμό της Ελλάδας με έκταση 36.000 στρέμματα

Η απόσταση της διαδρομής Αθήνα-Αράχωβα είναι 175 χλμ. και διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες με το λεωφορείο.

Η διάρκεια πορείας στο μονοπάτι υπολογίζεται σε τρεις με τέσσερις ώρες περπάτημα, με ενδιάμεση στάση για πικ- νικ. Το λεωφορείο θα μας περιμένει στο τέλος του μονοπατιού στους Δελφούς.

Εξοπλισμός: Αθλητικός ρουχισμός, αδιάβροχο, παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία ή αθλητικά, σακίδιο πλάτης, νερό, σάντουιτς/σνακ για το πικ-νικ στο μονοπάτι.

Αν κάποιοι δεν μπορούν για τους οποιουσδήποτε λόγους να πάρουν μέρος στην πεζοπορία αλλά ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή. Η είσοδος στο Μουσείο κοστίζει 6 ευρώ. Η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο του ναού κοστίζει επίσης 6 ευρώ. Αν ζητήσετε εισιτήριο και για τους δύο χώρους θα πληρώσετε συνολικά 9 ευρώ.

vac4

Η πεζοπορία στα μονοπάτια των Δελφών, στους δρόμους που χιλιάδες προσκυνητές στην αρχαιότητα περπάτησαν είναι μια εμπειρία μοναδική, που ο καθένας μας αξίζει να ζήσει!

Ημερομηνία: Κυριακή 10 Ιουνίου 2018,

Κόστος: Περίπου 20€.

Αναχώρηση στις 8:30 το πρωί (Πατησίων, μπροστά από το Μουσείο, δίπλα στο Πολυτεχνείο).

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της Ηχούς μέχρι και μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία της εκδρομής. Δηλαδή μέχρι την 1 Ιουνίου

Παρακαλώ εισάγετε μια λέξη για εύρεση
Επιλέξτε ένα από τα παραπάνω εικονίδια για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα μας στα social media
Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεκανίδη 12 & Γρηγ. Λαμπράκη ΑΘΗΝΑ, 17343
Tηλ / Fax: 210 82 28 254
Στάση μετρό "Άγιος Δημήτριος"
e-mail: info@echoesofheart.org
Η Γραμματεία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες : 17:00 – 19:00.

Back to Top