Ελλάδα

Ελλάδα

Comments Off on Ελλάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Πάντα υπήρχαν δίπλα μας άνθρωποι που χρειάζονταν τη βοήθειά μας. Τώρα όμως με την οικονομική κρίση, η ανάγκη αυτή έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, καθώς αυξάνονται καθημερινά εκείνοι που στερούνται ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα για την διαβίωσή τους.Θεωρήσαμε ότι χρειάζεται να κινητοποιηθούμε γρήγορα και να προσφέρουμε ότι είμαστε σε θέση ο καθένας. Έτσι, τον Ιούνιο του 2011, γεννήθηκε το Πρόγραμμα «Κοινωνική Αλληλοβοήθεια» που υλοποιείται από ομάδα εθελοντών και καθοδηγείται από Κοινωνικό Λειτουργό -επίσης εθελοντή- σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού και της εχεμύθειας.

Συναντήσαμε από κοντά τους ανθρώπους που απευθύνθηκαν σ’ εμάς για βοήθεια. Αφιερώσαμε χρόνο στο να τους ακούσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους. Ένα πακέτο όσπρια, ένα κουτί γάλα, ακόμη και ένα ευρώ, που οι περισσότεροι από εμάς μπορούν ακόμη να διαθέσουν, είναι ζωτικής σημασίας για κάποιους συνανθρώπους μας, που αυτή τη στιγμή υποφέρουν. Ανακοινώσαμε τα παραπάνω στις συναντήσεις μας και όλοι μαζί, συγκεντρώσαμε χρήματα, ρούχα και τρόφιμα για να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού.

Ελέγξαμε και ταξινομήσαμε με υπομονή  τα ρούχα και τα τρόφιμα. Τα χωρίσαμε σε κατηγορίες  και τα διανείμαμε με τα αυτοκίνητά μας, στα σπίτια των οικογενειών. Παράλληλα, η ομάδα μας μεγάλωσε αρκετά και οι δυνατότητές μας έχουν διευρυνθεί. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όρεξη, αλλά χρειάζεται η συνδρομή όλων προκειμένου το πρόγραμμα «Κοινωνική Αλληλοβοήθεια» να συνεχίσει να αποδίδει. Έχουμε πάντα ανάγκη από τρόφιμα και χρήματα.

Το Πρόγραμμα συνεχίζεται με σκοπό την όσο πληρέστερη κάλυψη των αναγκών που θα προκύπτουν και οι οποίες θα ανακοινώνονται. Για οποιαδήποτε προσφορά, ανάγκη ή διευκρίνιση, θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί και μπορείτε να μας καλείτε κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 17.00-19.00, στο τηλέφωνο 210-8228254.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ

Τα μέλη της ΗΧΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ συνεργάζονται με τους εθελοντές της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ, με την οποία μας συνδέει μακροχρόνια φιλία, στα παρακάτω προγράμματα ανθρωπιστικής δράσης:

1. Ο Άρτος ο Επιούσιος (το καθημερινό ψωμί)

Σκοπός: αξιοποίηση του ψωμιού προηγούμενης ημέρας, από συνεργαζόμενους  φούρνους.
Τρόπος συμμετοχής: Η συγκέντρωση του ψωμιού πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή απόγευμα και ακολουθεί Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί η διανομή του σε κέντρα σίτισης απόρων.

* Δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος.

2. Βιολογικές Λαϊκές Αγορές

Σκοπός: Η συγκέντρωση περισσευμάτων από βιολογικές λαϊκές αγορές και η διανομή τους σε κέντρα σίτισης απόρων.
Τρόπος συμμετοχής: Οι εθελοντές πρέπει να είναι ικανοί και πρόθυμοι να μεταφέρουν καφάσια τέσσερις ώρες για μια φορά το μήνα. Ευπρόσδεκτη η διάθεση ΙΧ αυτοκινήτου.

* Το πρόγραμμα δύναται να επεκταθεί και σε άλλες βιολογικές Αγορές.

3. Τα Παιδιά και τα Πηγάδια της ΚΕΝΥΑΣ

Σκοπός: Παροχή Βασικής Εκπαίδευσης σε άπορα παιδιά της Κένυας (Μαλίντι). Δημιουργία σχετικών υποδομών (οικοτροφεία, σχολεία, κλπ.).Κατασκευή πηγαδιών στα γύρω χωριά.
Τρόπος συμμετοχής: Δωρεές- χορηγίες – υιοθεσίες.

*Απώτερος στόχος να βρεθούν συνεχιστές του έργου που το ξεκίνησε ένα ηλικιωμένο πια ζευγάρι

4. Αιμοδοσία

Σκοπός: η κάλυψη των αναγκών  για μετάγγιση αίματος χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.
Τρόπος συμμετοχής: Η ΜΚΟ ενημερώνει τα μέλη της σε περίπτωση ανάγκης.

5. Ανοιχτή Αγκαλιά

Σκοπός: Η υποστήριξη του  Σωματείου «Ανοιχτή Αγκαλιά» για τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση ασθενών παιδιών σε καθορισμένους χώρους του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Επί πλέον, η υποστήριξη μητέρων των ασθενών με ρούχα, τρόφιμα, χρήματα.
Τρόπος συμμετοχής: Οι εθελοντές εναλλάσσονται στις βάρδιες φύλαξης των παιδιών 10:00 – 13:00, τέσσερις ημέρες.

* Δυνατότητα επέκτασης σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες όλη την εβδομάδα.

6. Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης  Παιδιών Βούλας (ΠΙΚΠΑ)

Σκοπός: Η συμπαράσταση σε εγκαταλελειμμένα παιδιά.
Τρόπος συμμετοχής: προετοιμασία και βοήθεια στα μαθήματα, συνοδεία για ψυχαγωγία εντός και εκτός του ιδρύματος και ανθρώπινη παρουσία και επαφή σε παιδιά με σοβαρότερες αναπηρίες. Χρόνος ενασχόλησης μιάμιση ώρα την εβδομάδα.

7. Σύλλογος βοηθείας παιδιών Αιθιοπίας

Σκοπός: Η έμπρακτη συμπαράσταση στους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά της Αιθιοπίας.
Τρόπος συμμετοχής: οικονομική ενίσχυση, μέσω δωρεάς ή αναδοχής παιδιού με κόστος 1 ευρώ την ημέρα.

About the author:

Παρακαλώ εισάγετε μια λέξη για εύρεση
Επιλέξτε ένα από τα παραπάνω εικονίδια για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα μας στα social media
Ταχυδρομική Διεύθυνση
Αγίου Ιγνατίου 18, 17342, Άγιος Δημήτριος
Tηλ / Fax: 210 82 28 254

e-mail: info@echoesofheart.org
Η Γραμματεία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες : 17:00 – 19:00.

Back to Top